Bosted for psykisk udviklingshæmmede

Nogle unge psykisk udviklingshæmmende kan have gavn af at bo på et bosted, hvor de kan få støtte fra kompetent personale. Desuden kan de lære andre udviklingshæmmede at kende og dermed få opbygget en større omgangskreds. Nogle bor der bor fuldtid og andre kun på deltid om dagen.

 

Hvis man vælger at bo på stedet

Hvis man vælger botilbuddet, er dagene som regel ens, og der er struktur på dagene. Man står typisk op mellem kl. 7 og 7.30 om morgenen og spiser morgenmad sammen, og i løbet af dagen vil der være undervisning, fællessamling, gruppearbejde, madlavning og frirum, inden der er fælles aftensmad, og efter aftensmaden er der også indlagt forskellige aktiviteter. På de fleste steder er der også arrangeret ture ud af huset, som for eksempel kan være bowling, biografture og lignende. Find et konkret tilbud i lokalområdet, for eksempel er der et sted med beboere fra både Fredericia, Fyn, Kolding, Odense. Læs mere her.

 

Hvis man vælger at komme på stedet om dagen

Hvis man vælger dagsbeskæftigelsen kan man skabe en aktiv dag med en blandt andet at plante blomster, slå græs og vedligeholde havemøbler, hvis man ønsker at være ude i haven. Eller man kan skrælle kartofler og gulerødder, gå tur med hunde og mange andre ting. Derudover vil der også være mulighed for at være med til at lave kreative aktiviteter som for eksempel at lave borde/bænkesæt, smykker, stearinlys, slik og meget andet.

 

Sådan kommer I i gang

Hvis det lyder spændende, kan I finde netop dét sted, der virker mest tiltalende og sørge for at blive skrevet på ventelisten. Prisen afhænger af om man vælger botilbuddet eller dagtilbuddet, og der er som regel også forskellige priser for unge under 18 år og for unge over 18 år. Mulighederne er mange, så det handler om at finde dét sted, der passer til jer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *