4 tips til at booste dit selvværd

Du kender det helt sikkert godt. Du kigger rundt på de mennesker, du har i dit liv og er ikke et sekund i tvivl om, hvor smukke, stærke og skønne de er. Omvendt har du ofte svært ved at se, hvor helt fantastisk du selv er. Men det kræver faktisk slet ikke så meget, hvis du gerne vil lære at sætte større pris på dig selv. Læs med her for at få 4 gode tips til et bedre selvværd.

Få pulsen op

Snup cyklen på arbejde, drop elevatoren, smut en tur i fitness eller gå en lang tur efter aftensmad. Når du sørger for at være aktiv og bevæge dig i hverdagen, vil du automatisk få det bedre med dig selv. Det gør virkelig noget ved selvværdet at vide, at kroppen kan yde, selvom den er træt og udmattet efter en lang arbejdsdag. Derudover er det også videnskabeligt bevist, at du bliver i godt humør af at dyrke motion.

 

Spis dig glad

Antioxidanter, vitaminer og sunde fedtstoffer. Helt enkelt kan du faktisk blive gladere ved at spise de rigtige madvarer, hvis de bare indeholder vigtige næringsstoffer. For eksempel får chokolade din hjerne til at frigive belønningsstoffet dopamin, som giver dig en lykkefølelse. Samtidig findes der gode vitaminer i gulerødder, som vil gøre dig mere frisk og veloplagt. Med en sund krop og et optimistisk sind, vil dit selvværd også bevæge sig et par ekstra trin op ad stigen.

 

Smil til verden

Hvis du går og synes, at det hele er lidt træls, skal du prøve at smile noget mere. I første omgang kan du forsøge dig med at smile til dit eget spejlbillede som den første ting hver morgen. Du vil efterhånden mærke en større glæde og mere overskud i hverdagen, så du pludselig – helt uden at tænke over det  – smiler til hver person du møder på din vej.

 

Forkæl dig selv

Selvom det kan virke overfladisk, er der noget om snakken. Når du føler dig lækker og velplejet, bliver dine tanker om dig selv automatisk mere positive. Du kan forkæler dig selv med en nærende ansigtsmaske, et varmt fodbad eller nybarberede stænger for at få en bedre følelse i kroppen. Hvis du synes, det virker uoverskueligt at være velplejet fra top til tå, er det en god idé bare at starte et sted. Klik her for at se de forskellige typer voksbehandling.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *